Novinky

Golfisté přispěli na podporu dětí a matek v nouzi

Již počtvrté se na osmnáctijamkovém golfovém hřišti ve Mstěticích konal ve čtvrtek 15. června charitativní golfový turnaj NADACE AGEL, jehož výtěžek poputuje na podporu lidí v tíživé životní situaci. Letošní ročník přinesl rekordních 1,2 miliónu korun.

Startovní listinu turnaje zaplnila jména vice než 60 golfistů, kteří se rozhodli skloubit sportovní zážitek s pomocí druhým. „Výtěžek ze startovného bude věnován na podporu Azylovému domu pro ženy a matky s dětmi Gloria, který sídlí v Praze na Barrandově a pomáhá matkám s dětmi, které se ocitly v těžké životní situaci a často ztratily střechu nad hlavou. Na podzim loňského roku naše nadace převzala za účasti kardinála Duky nad tímto azylovým domem dlouhodobý patronát,“ uvedla manažerka NADACE AGEL Bc. Viktorie Sládková.

Kromě uhrazení startovného mohli účastníci turnaje nadaci finančně přispět také na místě. Připravena pro ně byla dražba neobvyklých zážitkových balíčků, mezi kterými byly například vstupenky na tenisový turnaj US OPEN do New Yorku nebo možnost lovit v jediné české oboře s chovem vzácného bílého daňka. „Dražbou se nám podařilo získat neuvěřitelných 720 tisíc korun. Společně s dalšími příspěvky a se startovným činil výtěžek turnaje 1,2 miliónu korun, za což patří všem přispěvatelům obrovský dík,“ upřesnila Viktorie Sládková.

Celým dnem provázela účastníky golfového turnaje herečka a moderátorka Jitka Kocurová. „Na této akci spolupracuji s nadací už čtvrtým rokem a mám radost z toho, že se pokaždé podaří získat více prostředků pro ty nejpotřebnější z nás,“ řekla Jitka Kocurová.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 500 žadatelů celkovou částkou přesahující 16 miliónů korun.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz