V boji s roztroušenou sklerózou pomohla NADACE AGEL panu Janovi částkou 30 tisíc korun

Čtyřicetiletý Jan Dekastello z Prahy trpí již několik let roztroušenou sklerózou, která mu významně komplikuje život hned v několika ohledech. Mimo jiné ho trápí špatná funkčnost levé nohy a s ní spojená namáhavost chůze i bolesti zad a kyčle. NADACE AGEL se rozhodla v tomto ohledu podat pomocnou ruku a panu Janovi přispěla částkou 30 tisíc korun na nákup přístroje WalkAide, který pomocí nervové stimulace pomáhá k obnovení samostatného pohybu.

Neurostimulátor WalkAide je určen především lidem s roztroušenou sklerózou, po cévní mozkové příhodě nebo po úrazu mozku a míchy, kterým umožňuje větší samoobslužnost a nezávislost při pohybu, ať už na pomoci okolí, nebo kompenzačních pomůckách jako je vozík, chodítko či hole.

WalkAide je přitom poměrně nenápadný a obvykle jej lze před zraky okolí dokonce i zcela skrýt. Tvoří ho pouze široký stahovatelný pás a malý motorek, který zajišťuje nervovou stimulaci. WalkAide je umístěn pod kolenem a díky stimulaci příslušného podkolenního nervu aktivně zapojuje svaly holeně a lýtka. Naprogramování přístroje přitom probíhá vždy na míru potřebám a stavu daného pacienta, tak aby byla léčba maximálně efektivní i bezpečná.

„Tento přístroj je pro mou ztíženou chůzi úplný zázrak. Pohyb je pro mě díky WalkAide daleko jednodušší, jistější a také rychlejší. NADACI AGEL ze srdce děkuji za podporu, “ popisuje Jan Dekastello, který má nyní svůj vlastní WalkAide doma a využívá jej denně k rehabilitaci i fungování v běžném životě.