NADACE AGEL přispěla Barborce s dětskou mozkovou obrnou na rehabilitační pobyt

Pětiletá Barborka z Vřesiny u Bílovce na Novojičínsku trpí od narození dětskou mozkovou obrnou, která u dívenky způsobila poruchy hybnosti i poruchy vývoje mozku. Malá předškolačka je závislá na rodičích, kteří o ni nepřetržitě pečují. Významných pokroků ale dosahuje při rehabilitaci, která je ovšem pro rodiče finančně těžko dosažitelná. Pomocnou ruku se proto rodině rozhodla podat NADACE AGEL, která přispěla na rehabilitaci částkou 25 tisíc korun.

NADACE AGEL přispěla pětileté Barborce konkrétně na intenzivní měsíční neurorehabilitaci v ostravském ARCADA NeuroMedical centre, kde se dívenka v doprovodu maminky každodenně věnovala intenzivní neurorehabilitaci za využití nejmodernějších technologií.

Barborka absolvovala terapii TheraSuit, během které dochází ke stimulaci pohybových vzorců za využití speciálního oblečku, terapii TheraTogs, která využívá oblečkový systém, jenž pomáhá při správném vedení pohybu a zároveň napodobuje terapeutovo manuální polohování, nebo také trénink pozornosti, balančních dovedností či myšlení.

„Intenzivní terapie Barborce viditelně pomáhá a dělá při ní výrazné pokroky. Každý krůček vpřed je přitom pro nás rodiče obrovská pomoc a dar, protože péče o Barborku je fyzicky i psychicky náročná, a navíc nesmíme zapomínat ani na jejího bratříčka, dvojče Daniela. NADACI AGEL proto upřímně děkujeme, že dceři na rehabilitaci nemalou částkou přispěla,“ říká maminka Barborky, Kateřina Mižáková.

NADACE AGEL přispěla rodině na intenzivní rehabilitaci částkou 25 tisíc korun, což je více než 80 procent z ceny měsíčního rehabilitačního pobytu.

„Rodina Mižákových je skvělým příkladem bojovníků, které ani překážky neodradí od putování k vysněnému cíli, a optimismus malé Barborky i během rehabilitace je už jen třešničkou na pomyslném dortu. V NADACI AGEL jsme moc rádi, že jsme mohli Barborce pomoci udělat alespoň několik krůčků vpřed a třeba i o něco málo ulehčit život rodičům, kteří musí den co den překonávat mnohá úskalí,“ uzavírá Maya Nováčková, členka správní rady NADACE AGEL.