Novinky

Nemocnice Nový Jičín a Nemocnice Valašské Meziříčí shromáždily ve Vánoční sbírce NADACE AGEL 250 kilogramů oděvů

Stovky lidí bez domova či v životní krizi zahřeje nové oblečení z Vánoční sbírky NADACE AGEL. Sbírku textilu a bot pořádá nadace již třetím rokem ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL a následně vybrané předměty předává potřebným. Oděvy a boty, které letos sesbírali zaměstnanci nemocnic Nový Jičín a Valašské Meziříčí, putovaly tentokrát do místní charity Valašské Meziříčí - Noclehárna.

„Zájem z řad zaměstnanců byl tentokrát enormní, lidé každý den nosili do nemocnice pytle a krabice plné oblečení, napříč odbornostmi, od sanitářů po primáře. Je opravdu úžasné sledovat, jak se lidé dovedou semknout a obětovat, když jde o pomoc druhým,“ komentuje Michal Václav, Dis., marketingový specialista Nemocnice Valašské Meziříčí.

 Celkově přitom zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí spolu se zaměstnanci Nemocnice Nový Jičín vybrali okolo 250 kilogramů potřebných oděvů a bot, které putovaly do valašskomeziříčské Noclehárny, jejímž posláním je poskytnout útočiště a pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Zařízení Noclehárna nabízí možnost přenocování, provedení osobní hygieny a základní sociální poradenství. Klientům pomáhá se zajištěním základních lidských potřeb (strava, hygiena, odpočinek) v přijatelných podmínkách a vede k nezávislosti a k soběstačnosti. Uživatelé mají k dispozici kuchyňský kout, kde si mohou připravit vlastní jídlo a vyprat prádlo, a mohou využít také základní sociální poradenství – pomoc s vyřizováním dokladů, osobních záležitostí, dávek, zprostředkování kontaktů a podobně. V krizových situacích zajišťuje potravinový či hygienický balíček, ošacení a kontakty na návazné služby.

 „Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců AGELu i široké veřejnosti byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ říká výkonná ředitelka NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

 

 

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz