Novinky

Děti ve speciální mateřské škole Klíček obdarovala na Vánoce NADACE AGEL

Zástupci NADACE AGEL a jejich kolegové ze společnosti MEDICAL SYSTEMS, která je také členem skupiny AGEL, navštívili v měsíci prosinci specializovanou Mateřskou školu Klíček v Karviné, kde předávali dětem dárečky, o které si napsali Ježíškovi. Každé z dětí na oplátku za svůj dárek vyrobilo poděkování ve formě přáníčka, které bude odměnou zapojeným zaměstnancům ze společností skupiny AGEL napříč celou republikou.

Mateřskou školu Klíček v Karviné navštěvují děti s vadami řeči, zraku, sluchu, děti s tělesným postižením, s mentálním postižením, děti s autismem a kombinovaným postižením. Školka disponuje pěti třídami pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, přičemž má hned dvě třídy pro děti s autismem. V rámci školky se děti mohou účastnit různých zájmových terapií, kdy mezi méně tradiční patří například canisterapie, jízda na koni či baby masáže.

 „Děti byly úžasné a bezprostřední a my jsme si moc užili čas, který jsme s nimi mohli strávit při společném rozbalování dárků. Přáníčka dětí byla poměrně klasická, od didaktických hraček, přes oblíbená autíčka, panenky, Lego, vysavač, až třeba po létajícího draka,“ prozrazuje Bc. Veronika Dostálová, výkonná ředitelka NADACE AGEL, s tím, že děti si na oplátku připravily pro dárce krátká vystoupení a přáníčka, která vyráběli společně s paní učitelkami. Přáníčka pak dostanou všichni jednotlivci ze společností skupiny AGEL, kteří se do nákupu dárků dobrovolně zapojili. Konkrétně šlo o pracovníky Vítkovické nemocnice, Laboratoří AGEL a prostějovské pobočky společnosti AGEL.

Vánočními dárky však spolupráce NADACE AGEL a Mateřské školy klíček nekončí. Pro nadcházející rok přislíbila NADACE AGEL zastřešení charitativního běhu, který pořádá Spartan Training Group Orlová a Spartan Trainig Group Karviná, a jehož výtěžek poputuje tentokrát na zajištění rekonstrukce dětského hřiště v MŠ Klíček.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz