Novinky

Předvánoční atmosféru vykouzlily na sociálních lůžkách v Nemocnici Louny dárky od NADACE AGEL

Ne každý má tolik štěstí, aby trávil vánoční svátky doma u rodinného krbu. Předvánoční čas klientů na Oddělení sociálních lůžek v Nemocnici Louny, která patří do skupiny AGEL, zpříjemnili zástupci NADACE AGEL, jenž je obdarovali dárečky, které si pacienti sami přáli.

„Nejen děti píšou svá přání Ježíškovi, aby pak pod stromečkem objevily vysněný dárek. I senioři se rádi poddají kouzlu Vánoc. Proto jsme se mezi zaměstnanci v celé naší zdravotnické skupině AGEL rozhodli uspořádat sbírku dárečků, které si senioři, handicapované děti, ale i maminky v nouzi v azylových domech sami přáli. Klientům, kteří jsou těžce nemocní, pomohly vybrat dárek na míru sestřičky v nemocnici,“ uvádí členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová s tím, že v seznamu z oddělení sociálních lůžek lounské nemocnice byly například knihy, hygienické potřeby, deky, polštářky ale i malířské potřeby či zpěvníky.

Zaměstnanci napříč skupinou AGEL si mohli už během podzimu z online interaktivních seznamů vybírat dárečky, které následně pořídili, zabalili a nakonec předali NADACI AGEL k distribuci samotným klientům. „Na hodnotnější dárky se skládaly i kolektivy. Ve všech zúčastněných tato sbírka vyvolala dojetí, pocity sounáležitosti a uvědomění, že být na Vánoce doma se svou rodinou není věc samozřejmá,“ upřesnila Veronika Dostálová a dodala, že zaměstnanci ve skupině AGEL nakoupili celkově 167 dárků a třicet 500korunových poukázek do drogerie.

„Naši klienti velice děkují za krásné dárky, každému je ukazují a vlastně se od té doby v naší sociální službě o ničem jiném nehovoří,“ uvedla sociální pracovnice Nemocnice Louny Bc. Jana Hendrychová.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila přes 960 žadatelů celkovou částkou přesahující 26 miliónů korun.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz