Logo

Víme, jak pomáhatJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Komu a jak pomáháme

Děti z azylového domu Gloria oslavily Dětský den s NADACÍ AGEL

1.6.2017

O oslavu Dětského dne nepřišly ani děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila NADACE AGEL rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení. Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje NADACE AGEL dlouhodobě a jen v letošním roce přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Oslavy Dětského dne v areálu Azylového domu Gloria odstartovaly v 16 hodin společným grilováním pro děti i jejich maminky. Děti si užívaly navíc malování na obličej a nechyběly ani dárky. Každé z dětí dostalo knihu, kterou si samo přálo.  „Díky intenzivní spolupráci s Azylovým domem Gloria, který pravidelně navštěvujeme, stále více poznáváme jeho potřeby. Proto se naše pomoc neomezuje pouze na neadresné poskytování finančního příspěvku, ale přicházíme i s vlastními nápady a iniciativou, myslíme i na věci zbytné, na které by se třeba jinak nedostalo,“ říká předsedkyně dozorčí rady NADACE AGEL Dušana Chreneková.

Oslavy Dne dětí financovala NADACE AGEL v rámci dlouhodobé spolupráce a patronátu nad Azylovým domem Gloria, kterému v minulosti přispěla nejen na provozní náklady, ale například i na úpravu venkovního prostranství, vybavení kuchyně nebo letní tábory dětí.  „V NADACI AGEL jsme našli stabilního partnera, který nám pomůže překonat finanční nejistotu plynoucí z jednoletého dotačního systému a z nedostatečné výše provozní dotace,“ říká Ing. Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha, pod kterou spadá i Azylový dům Gloria.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila přes 460 žadatelů celkovou částkou přesahující 13 miliónů korun.

Mgr. Radka Miloševská
e-mail: radka.milosevska@agel.cz