Logo

Víme, jak pomáhatJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Komu a jak pomáháme

Výťažok z charitatívneho golfového turnaja v Malej Ide poputuje Krištofovi Kubalovi

7.9.2017

NADÁCIA AGEL, súčasť skupiny AGEL, 6. septembra 2017 zorganizovala druhý ročník charitatívneho golfového turnaja v Malej Ide pri Košiciach. Finančný výťažok z charitatívneho športového podujatia bude venovaný pätnásťročnému hendikepovanému športovcovi Krištofovi Kubalovi na zakúpenie zdravotnej pomôcky Motomed. Generálnym partnerom podujatia sa stala spoločnosť Perfect Distribution.

Krištof, chlapec s pevnou voľou, je obdivuhodný už vo svojich pätnástich rokoch. Vďaka športu i napriek hendikepu, dokáže prekonávať sám seba. Jeho ľudský príbeh podnietil organizátorov druhého ročníka charitatívneho golfového turnaja NADÁCIE AGEL k tomu, aby mu venovali finančný výťažok pre rozvoj jeho aktivít.

Štartovnú listinu na 9 jamkovom ihrisku zaplnilo 36 hráčov. Turnaj sa uskutočnil za účasti lekárov, športovcov, podnikateľov, osobností, ktoré sú ochotné spojiť sa pre dobrú vec, pre pomoc iným. Vďaka tomuto nadačnému projektu sa počas druhého ročníka turnaja podarilo podporiť mladého športovca.

,,Krištof síce samostatne nechodí, ale robí veľké pokroky. Každý rok sa zúčastňuje športových táborov pre hendikepované deti a mládež. Venuje sa kajakovaniu a jazde na handbiku. Práve ten mu zmenil život, pretože sa môže ísť bicyklovať ako jeho zdraví rovesníci. Postupne  viac a viac trénuje a každým závodom sa zlepšuje. V  súčasnej dobe sa zúčastňuje na rôznych cyklopretekoch a  maratónoch ako integrovaný medzi bežcami. Sme radi, že práve Krištofovi pomôžeme dosiahnuť ciele, ktoré posúvajú tradičné bariéry, " uviedla Ivana Janzová, správkyňa nadácie na Slovensku.

NADÁCIA AGEL obdržala od svojho vzniku tj. od júna 2011 do 31. augusta 2017 celkovo 991 žiadostí od fyzických či právnických osôb. Správna rada pravidelne zasadá a prejednáva predmetné žiadosti. Celkovo už bolo podporených 511 žiadostí.

Nadačné aktivity smerujú hlavne na nákup zdravotníckych, kompenzačných a edukačných pomôcok, zaistenie asistenčnej služby, pobyty v kúpeľoch a liečebných zariadeniach, rozvoj zdravotnej starostlivosti, či diagnostických a liečebných metód alebo tiež na vybavenie zdravotníckych a neziskových organizácií. NADÁCIA AGEL taktiež  podporuje plejádu dobročinných akcií typu búrz, charitatívnych golfových turnajov či benefičných futbalových stretnutí.

Mgr. Radka Miloševská
e-mail: radka.milosevska@agel.cz