Díky nové plošině od NADACE AGEL se může paní Kryštofová neomezeně pohybovat ve svém vlastním domě

Před čtrnácti lety při autonehodě utrpěla Petra Kryštofová z Olomouce zranění páteře, při kterém došlo k porušení míchy. Od té doby je dnes čtyřiačtyřicetiletá žena na invalidním vozíku. V každodenních činnostech jí proto musí pomáhat maminka, od které ji však donedávna dělilo jedno poschodí v rodinném domě. To se ale změnilo i díky příspěvku NADACE AGEL, která Petře Kryštofové věnovala částku 50 tisíc korun na nákup nové plošiny umožňující pohodlný přístup do přízemí i patra domu.

Petře Kryštofové pomáhá s ohledem na její hendikep maminka s řadou běžných činností. Vzhledem ke svému věku a nemocem ale potřebuje i ona často pomoc své dcery. „Bydlíme s maminkou v jednom domě, ale doposud jsem se za ní do poschodí sama nemohla dostat. Často jsem byla zoufalá, kdykoliv jsem slyšela hluk nebo sténání z patra a nemohla se mamince dovolat telefonem. To je ale naštěstí dnes minulostí,“ říká s úsměvem Petra Kryštofová, která se i díky padesátitisícovému příspěvku od NADACE AGEL může konečně znovu pohybovat po svém domě svobodně a v plném rozsahu.

Na začátku letošního roku si paraplegička Petra Kryštofová pořídila konkrétně novou elektronickou plošinu od společnosti HORIZONT-NARE, pomocí které překonává na vozíku nejen schody vedoucí do jejího bytu ve zvýšeném přízemí domu, ale i více než desítku schodů vedoucích do horního patra domu k mamince. Mladá žena, která je i přes svůj hendikep aktivní a pracuje v Obchůdku u zeleného věnce, provozovaném sociálním podnikem Přirozenou cestou Olomouc, má tak ve svém životě o jednu překážku méně.

„Plošina funguje skvěle a jsem díky ní nejen mobilnější, ale i daleko klidnější ohledně maminky. V případě potřeby můžu být během chviličky nahoře v patře a pomoci jí, pokud bude potřeba. NADACI AGEL za příspěvek upřímně děkuji,“ uzavírá Petra Kryštofová, která si symbolický šek na 50 tisíc korun od NADACE AGEL převzala v sobotu 17. června v Nemocnici Prostějov, a to při příležitosti oslav desetiletého výročí členství Středomoravské nemocniční ve skupině AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 500 žadatelů celkovou částkou přesahující 16 miliónů korun.