Novinky

Handicapovanému boccistovi Romanovi koupila NADACE AGEL nový vozíček

Mladý a aktivní vozíčkář Roman Sajdak z Havířova si ze svého životního osudu vrásky na čele nedělá. Byť je upoutaný na vozíček, žije aktivním a pestrým životem, jaký je pro sedmadvacetileté mladíky typický. Miluje hudbu, zábavu, a v neposlední řadě i sport. Aktivně se již několik let věnuje sportu boccia, k jehož provozování nyní potřeboval nový mechanický vozík s elektrickým pohonem, jehož nákup finančně plně pokryla NADACE AGEL.

Nový vozík s elektrickým pohonem usnadňuje Romanovi Sajdakovi každodenní život a zároveň mu umožňuje dosahovat lepších výkonů při sportu boccia, který je podobný francouzskému pétanque, ovšem je určený výlučně lidem s tělesným postižením, odkázaným na invalidní vozík.

„V Boccie hraji 1. ligu za tým HSC Havířov. K tomu, abych mohl být při hře, ale třeba i při cestování samostatnější, jsem potřeboval nový mechanický vozík s elektrickým pohonem, který teď mám a jsem za něj opravdu moc vděčný. Druhým týdnem ho využívám v každodenním životě a opravdu mi moc pomáhá,“ říká Roman Sajdak s tím, že díky novému vozíčku se pohybuje daleko efektivněji i komfortněji.

 „Máme velkou radost, že jsme mohli Romana Sajdaka alespoň finančně podpořit v jeho aktivitách. Roman je typem člověka, pro které handicap není překážkou, ale naopak výzvou, byť to není mnohdy vůbec jednoduché. Je neskutečně energický a pozitivní a podporu si určitě zaslouží,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Maya Nováčková.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz