Novinky

NADACE AGEL pořádá již druhý charitativní běh z Třince do Českého Těšína

Letos již podruhé odstartují stovky běžeckých závodníků na osmikilometrové trase od Nemocnice Podlesí v Třinci do parku Adama Sikory v Českém Těšíně. V neděli 7. října zde proběhne 2. ročník charitativního běhu NADACE AGEL s názvem Těšínská osmička, jehož výtěžek tentokrát poputuje na podporu českotěšínského stacionáře Lydie Slezské Diakonie pro děti a mládež s handicapem.

„Loňský premiérový ročník akce sklidil velký úspěch, pozitivní ohlasy jsme dostali jak od samotných závodníků, tak od fanoušků a dalších návštěvníků této akce, kteří přišli na doprovodný odpolední program. A určitě jsme pomohli dobré věci. Proto jsme neváhali a na podzim akci znovu zopakujeme,“ říká předsedkyně správní rady NADACE AGEL Ing. Iveta Ostruszková, MBA s tím, že v minulém roce získal výtěžek z akce místní hendikepovaný reprezentant České republiky v boccii Jiří Svojanovský, který od narození trpí obrnou a je upoutaný na invalidní vozík.

Letošní výtěžek z charitativního běhu poputuje na podporu denního stacionáře Lydie Slezské Diakonie Český Těšín, který umožňuje dětem a mládeži se zdravotním postižením smysluplně trávit svůj čas v příjemném českotěšínském prostředí a v kontaktu s dalšími vrstevníky.

Účastnit nadačního běhu se mohou závodníci všech výkonností i věkových kategorií. Trasa osmikilometrového závodu povede mezi městem Třinec, obcí Ropice a městem Český Těšín a propojí tak opět lokality, ve kterých má skupina AGEL svá zdravotnická zařízení a v září 2018 zde navíc slavnostně otevře brány nová pobočka AGEL Střední zdravotnické školy. Cena startovného je stejně jako v uplynulém roce ve výši 200 korun a registrace je možná on-line na adrese www.beh.agel.cz

Kromě samotného běžeckého závodu přitom na akci nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro dospělé i děti, který proběhne v místě cíle, v parku Adama Sikory v Českém Těšíně.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz