Novinky

Díky NADACI AGEL jezdí pan Garbuz na dialýzu na elektrokole

Na nové elektrokolo nyní pravidelně nasedá 47letý Valentin Garbuz ze Šumperska a vyjíždí do tři kilometry vzdálené Dialýzy Šumperk, patřící do skupiny AGEL. Kvůli chronickému selhání ledvin zde cestuje třikrát týdně. Cesta tam a zpět je pro něj přitom obtížná také kvůli zdravotním problémům s nohou. Významnou pomocí je naštěstí nové elektrokolo, ke kterému mu pomohla NADACE AGEL částkou 25 tisíc korun.

Invalidní důchodce žije sám a jeho měsíční příjmy stačí tak akorát na nájem, energie a potraviny. Elektrokolo potřebuje nejen na cestu na dialýzu, ale také díky němu obstarává veškeré nákupy. Jak sám říká, je tak pohyblivější, soběstačnější a navíc šetří náklady za provoz sanitky.

„Dopravit se bez obtíží k lékaři, anebo si třeba jen nakoupit, je pro většinu lidí samozřejmostí. Že tomu tak nemusí být vždy, si člověk uvědomí až s přicházejícím zdravotním omezením. A právě soběstačnost a pohyblivost je jednou z nejdůležitějších potřeb člověka. I proto jsme rádi, že jsme mohli panu Valentinovi ze Šumperka pomoci,“ říká výkonná ředitelka NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová s přáním, aby nové elektrokolo sloužilo co nejlépe.

NADACE AGEL, která působí od roku 2011, nabízí svou pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Jen v roce 2017 podpořila nadace celkem 145 žádostí. Mezi 115 jednotlivců a 30 organizací tak rozdělila přes čtyři milióny korun.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz