Novinky

Vítkovická nemocnice a Hornická poliklinika shromáždily ve Vánoční sbírce NADACE AGEL 200 kilogramů oděvů pro potřebné lidi

Stovky lidí bez domova či v životní krizi zahřeje nové oblečení z Vánoční sbírky NADACE AGEL. Sbírku textilu a bot pořádá nadace již třetím rokem ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL a následně vybrané předměty předává potřebným. Oděvy a boty, které letos sesbírali zaměstnanci Vítkovické nemocnice a Hornické polikliniky, putovaly tentokrát do Azylového domu pro muže po výkonu trestu Nová šance v Ostravě-Koblově a do charitativního obchůdku ADRA Ostrava.

„Naši zaměstnanci přinášeli oblečení i boty, které ještě mohou pomoci jiným. Bylo skvělé sledovat, jak se postupně plnily bedny věcmi od lidí snad ze všech profesí, které tady v nemocnici máme. Adventní čas je vždy skvělou příležitostí, jak myslet nejen na sebe a svou rodinu, ale i na ostatní lidi, kteří se třeba řízením osudu nemají tak dobře jako my,“ řekla PaedDr. Ivana Novosadová, specialista marketingu a PR Vítkovické nemocnice.

Celkově přitom zaměstnanci nemocnice naplnili pět beden pro azylový dům Nová Šance a tři bedny pro charitativní obchůdek ADRA. Dalších 10 pytlů pak naplnili zaměstnanci Hornické polikliniky v Ostravě. Odtud bude pomoc také směřovat do azylového domu Nová Šance. Celkem tak zaměstnanci obou zařízení nasbírali více jak 200 kilogramů oděvů a bot.

Nová šance je dobrovolnou neziskovou organizací, která provozuje azylové zařízení v Ostravě-Koblově a pomáhá lidem po výkonu trestu s adaptací a se znovu začleněním do společnosti. Zároveň hledá i účinné formy snižování recidivy a také se zaměřuje na pomoc lidem bez domova.

Charitní obchod ADRA se nachází v Ostravě naproti vchodu do Vítkovické nemocnice, ale také v ostravských částech Moravská Ostrava, Hrabůvka a Poruba. Obchod prodává věci, které mu lidé darují, od oblečení a bot až po keramiku, lůžkoviny a potřeby pro domácnost. Prodejem těchto věcí pak organizace ADRA získává finanční prostředky pro rozvoj dobrovolnických programů u osamělých a nemocných seniorů, dětí a osob s postižením v Ostravě.

 „Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců AGELu i široké veřejnosti je tradičně veliký. Moc si vážím všech, kteří rádi přispějí na dobrou věc a dělají tak vlastně svět zase o něco hezčím. Je to jasný důkaz toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ dodala výkonná ředitelka NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz