Novinky

NADACE AGEL pomáhá v Azylovém domě pro matky s dětmi v tísni v Kojetíně

Nová automatická pračka, lednice, mikrovlnná trouba a další spotřebiče v celkové hodnotě 50 tisíc korun slouží od letošního roku maminkám v nouzi v Azylovém domě pro matky s dětmi v tísni Charity Kojetín. Středisko mohlo vybavení pořídit díky příspěvku NADACE AGEL.

„Pomáháme matkám a těhotným ženám, které ztratily střechu nad hlavou nebo prchají před domácím násilím. V loňském roce vyžilo našich služeb 29 žen a 53 dětí. Často se jedná o rodiny, které si veškerý svůj majetek přinesou v jedné igelitové tašce,“ představuje azylový dům vedoucí střediska Bc. Ivana Zatloukalová.

Aby se i v krizové životní situaci cítily maminky s dětmi příjemně, NADACE AGEL přispěla Azylovému domu Kojetín částkou ve výši 50 tisíc korun na obměnu stárnoucího vybavení. „Pořídili jsme tři nové chladničky, dvě mikrovlnné trouby, pračku, vysavač, vařič a další spotřebiče. Děti mají na zahradě k dispozici nové pískoviště,“ vyjmenovává Bc. Ivana Zatloukalová.

Spolupráce s NADACÍ AGEL přitom nezahrnuje pouze jednorázovou finanční podporu. „Na Vánoce jsme dětem nakoupili dárečky pod stromeček, abychom jim zpříjemnili svátky. Maminky pak od nás dostaly poukázky k nákupu v drogerii. Věřím, že naše vzájemná spolupráce bude dlouhodobá,“ podotkla výkonná ředitelka NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila přes 850 žadatelů celkovou částkou přesahující 23 miliónů korun.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz