Novinky

Předvánoční atmosféru vykouzlily v azylovém domě v Kojetíně dárky od NADACE AGEL

Ne každý má tolik štěstí, aby trávil vánoční svátky doma u rodinného krbu. Předvánoční čas dětí a maminek v tíživé životní situaci, které jsou obyvateli azylového domu v Kojetíně, zpříjemnili zástupci NADACE AGEL, jenž je obdarovali dárečky, které si děti sami přály.

„Mezi zaměstnanci v celé naší zdravotnické skupině AGEL jsme se rozhodli uspořádat sbírku dárečků, které byly určeny nejen maminkám a dětem v nouzi z Kojetína, ale také seniorům či handicapovaným dětem z různých koutů republiky,“ uvádí členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová s tím, že v seznamu z azylového domu Kojetín byly nejčastěji hračky.

„Z návštěvy zástupců NADACE AGEL jsme byli všichni nadšeni. Reakce dětí byly úchvatné, opravdu se jim splnila přání.  Mezi dárky byla například velká kuchyňka, se kterou si budou hrát všechny děti z azylového domu. A dále sportovní batoh, který si přál 11letý klučina již dva roky a konečně se ho dočkal, radost byla obrovská,“ uvedla Bc. Ivana Zatloukalová, vedoucí a sociální pracovnice azylového domu pro matky s dětmi v tísni Charity Kojetín.

Zaměstnanci napříč skupinou AGEL si mohli už během podzimu z online interaktivních seznamů vybírat dárečky, které následně pořídili, zabalili a nakonec předali NADACI AGEL k distribuci samotným klientům. „Na hodnotnější dárky se skládaly i kolektivy. Ve všech zúčastněných tato sbírka vyvolala dojetí, pocity sounáležitosti a uvědomění, že být na Vánoce doma se svou rodinou není věc samozřejmá,“ upřesnila Veronika Dostálová a dodala, že zaměstnanci ve skupině AGEL nakoupili celkově 167 dárků.

NADACE AGEL podporuje azylový dům v Kojetíně i finančně, letos jej podpořila částkou ve výši 50 tisíc korun určenou na obměnu stárnoucího vybavení a uspořádala pro děti již druhou sbírku vánočních dárků. Podpora azylového domu bude pokračovat i v následujícím roce.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz