Novinky

Těšínská osmička v červnu opět s Krpálkem, registrace spuštěna

Šestý ročník populárního charitativního běhu Těšínská osmička Nadace AGEL na 8kilometrové trati z Třince do Českého Těšína se letos uskuteční v neděli 9. června. Dnes byly na internetových stránkách beh.agel.cz spuštěny registrace pro kategorie dospělých i dětí. Dětské závody se vloni v těšínském parku Adama Sikory běžely poprvé a pro mimořádný zájem budou připraveny i letos, s on-line registrací předem.

„Loňský zájem dětí nás velmi potěšil a vlastně i překvapil. Proto jsme pro nadcházející ročník spustili i registraci dětských kategorií on-line předem, abychom zrychlili v den závodu akreditace na místě. Ani letos se v dětských kategoriích startovné neplatí a každý účastník se v cíli může těšit na účastnickou medaili,“ uvedla Lucie Dvořáková, ředitelka NADACE AGEL.

Cílová medaile nebude letos pro děti jediným překvapením. Již potřetí se Těšínské osmičky účastní dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, ale protože mu v době závodu bude vrcholit příprava na srpnové hry v Paříži, odstartuje symbolicky hlavní závod v Třinci, a pak se přesune do Českého Těšína, kde si zaběhá s dětmi. „Trať Těšínské osmičky je moc pěkná, již dvakrát jsem ji zdolal, ale letos se z aktivní účasti v hlavním závodě omluvím, protože budu uprostřed perného tréninku a musím šetřit síly. Ale na běhání s dětmi kolem parku se moc těším. Když jsem vloni viděl, jak jsou některé rychlé, budu si muset vybrat správné kategorie, abych nedobíhal úplně vzadu,“ smál se nejlepší judista světa.     

Registrace pro běžce všech kategorií byla spuštěna dnes. Kompletní výtěžek ze startovného pro účastníky dospělých kategorií získají dvě děti s handicapem z regionu.

Startovné pro běžce registrované od 300 Kč do 400 Kč.

Start hlavního závodu v Třinci bude v 11 hodin, dětské závody začnou v Českém Těšíně od 11,30 hodin.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz