Novinky

NADACE AGEL si nadělila ke kulatým narozeninám vlastního maskota

NADACE AGEL si v letošním roce připomíná 10. výročí od svého založení a u příležitosti prvního kulatého jubilea představila svého maskota jménem AGI. Podoba nadačního medvídka vzešla se zaměstnanecké soutěže a jeho křest se uskutečnil na zahradě Mateřské školy AGEL v areálu vítkovické nemocnice během veselého Dne dětí.

Medicínský čelní reflektor je jedním z charakteristických znaků nového nadačního maskota doktorky AGI. Autorkou kresby medvídka je teprve desetiletá Ania Jiravská, jejíž rodiče pracují v Nemocnici AGEL-Třinec Podlesí a Poliklinice AGEL Ostrava. Pestrá nadační služba sympatické AGI odstartovala 1. června, kdy byla slavnostně pokřtěna za doprovodu dětského skotačení veselých předškoláků na zahradě školky v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice. „Jsem velice ráda, že máme vlastního krásného maskota, který bude symbolizovat naši snahu pomáhat jednotlivcům i nejrůznějším organizacím a všechny nás bude při plnění nejrůznějších přání doprovázet a dělat našim klientům radost,” těší členku správní rady NADACE AGEL Bc. Veroniku Dostálovou.

Na slavnostní křest dorazila také předsedkyně správní rady NADACE AGEL Ing. Iveta Ostruszková, MBA i početná rodina Kropových. „Přejeme AGI ať má kolem sebe hodně kamarádů a lidí, kterým může pomoci. NADACE AGEL už náš přes rok podporuje a díky tomu je ten život o něco snazší. Do dalších let jí přejeme, ať dále roste,” říká maminka Michaela Kropová, kterou doprovodil na křest nadačního maskota manžel Miroslav, a také loni narozená trojčata Anička, Zuzanka a Mireček a jejich starší sestřičky Adélka a Barunka.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku podpořila více než 1350 žadatelů částkou přesahující 33 milionů korun.

NADACE AGEL podporuje také své zaměstnance v rámci dvou projektů - Plníme sny a Plníme sny dětem. „Projekt Plníme sny podporuje zaměstnance skupiny, kteří se ocitli v tíživé životní situaci nebo se starají o nemocné blízké. Druhý projekt Plníme sny dětem jsme zahájili 1. června u příležitosti Mezinárodního dne dětí a podpoří talentované děti zaměstnanců skupiny AGEL na cestě za jejich sny,” doplňuje Veronika Dostálová.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz