Novinky

Studentka Andrea si plní svůj sen díky projektu PLNÍME SNY DĚTEM

Andrea je velmi talentovaná a cílevědomá studentka, která by se v budoucnu ráda stala policistkou. V rámci projektu PLNÍME SNY DĚTEM se NADACE AGEL rozhodla Andrejce ulehčit její cestu za vysněnou profesí a již druhým rokem jí podporuje finančním příspěvkem ve výši 18 000 korun formou stipendia.

Díky nepřízni osudu to Andrea neměla v životě vždy jednoduché. Andrea žije jen se svým tatínkem a starším nemocným bratrem. Přesto se z ní stala silná a cílevědomá slečna, která by v budoucnu ráda pomáhala ostatním. Andrea byla odjakživa hodná a zodpovědná studentka s dobrými známkami. Ve svém volném čase se už na základní škole věnovala dobrovolnému hasičství. Fyzická zdatnost není Andrejce cizí, a tak se rozhodla studovat policejní školu. Jak už to tak bývá, v životě to není vždy jednoduché. V době, kdy se Andrea hlásila na střední školu, neměla kvůli velkému zájmu o studium na státních školách úspěch. Protože je Andrea neobyčejně talentované děvče, rozhodla se do jejího osudu vstoupit její učitelka ze základní školy, která oslovila NADACI AGEL s prosbou o pomoc. Andrejce byla totiž nabídnuta možnost studia na střední soukromé škole.

„Dcera Andrea by ráda v budoucnu pracovala u policie. Chtěl bych velmi poděkovat NADACI AGEL za finanční podporu, protože bez ní s by si má dcera nemohla nikdy splnit a dovolit tento svůj sen a studovat na policejní škole. Jsme za nadační pomoc velice vděční, ale také za pomoc paní učitelky Laurenčíkové, která Vás doporučila a tím dopomohla vyřešit tuhle naši nelehkou situaci. Líbí se nám Vaše práce a i to jak pomáháte ostatním, nejen nám,“ děkuje tatínek Andrejky.

„NADACE AGEL s chutí podporuje neobyčejně talentované a cílevědomé děti. To je i případ studentky Andrei, které už druhým rokem hradíme školné ve výši 18 000 korun. Jsme moc rádi, když můžeme plnit sny, které mají velký význam. Věříme, že Andrea školu úspěšně absolvuje a bude v budoucnu velkým přínosem pro naší společnost,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1350 žadatelů částkou přesahující 35 a půl milionů korun.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz