Novinky

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí byli v Jarní sbírce potravin štědří. Do Charity putovaly tašky plné jídla

V rámci Jarní sbírky potravin, kterou pořádala NADACE AGEL, mezi sebou zaměstnanci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí vybrali a darovali klientům Centra sociálně-materiální pomoci Charity ve Valašském Meziříčí velké množství trvanlivých potravin, které budou v nejbližší době předány místním klientům.

Mezi trvanlivými potravinami nechyběla rýže, špagety, paštiky, luštěniny, instantní jídla, džemy, masové konzervy, ale taktéž výživa pro kojence, pleny, a mnoho dalšího. Předání proběhlo přímo v místě sídla centra sociálně-materiální pomoci, kde se poskytují lidem v krizové životní situaci bezplatně potraviny, základní hygienické pomůcky, ošacení, domácí textil a domácí potřeby.

„Je to určitě vítaná pomoc, za kterou jsme moc rádi a děkujeme všem zaměstnancům v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí, kteří se do této akce zapojili,” říká Ing. Martina Došková, z ředitelství místní Charity, která dodává, že všechny potraviny půjdou mezi nejpotřebnější osoby z řad jejich klientů. „Materiální pomoc je určena lidem, kteří kvůli své aktuální životní situaci mají problém zajistit si základní životní potřeby, tedy teplo, jídlo, čistotu. Potraviny tak poslouží našim klientům, kteří jsou u nás v pobytovém zařízení například z důvodu domácího násilí,” uzavírá Ing. Došková.

„Za Nadaci AGEL jsme rádi, že jsme mohli pomoci právě této skupině obyvatel, kteří život nemají jednoduchý a potřebují v něm pomoci. „Taktéž i já děkuji všem zaměstnancům nemocnice AGEL ve Valašském Meziříčí, kteří zakoupili trvanlivé potraviny a předali je těm momentálně nejpotřebnějším z nás,” dodává Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz