Novinky

Těšínskou osmičku NADACE AGEL vyhrál moderní pětibojař Marek Grycz. Charitativní výtěžek předal Lukáš Krpálek, který nechyběl ve startovní listině

Přes tři sta běžců dokončilo 4. ročník Těšínské osmičky NADACE AGEL, kterou ozdobily skvělé sportovní výkony i známé tváře ve startovním poli v čele s olympijským vítězem Lukášem Krpálkem. Účastníci charitativního běhu podpořili částkou 99 900 korun tři holčičky se zdravotním znevýhodněním.

Osm a půl kilometrovou trať se startem v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí absolvovali sportovci všech generací. Do cíle v Parku Adama Sikory v České Těšíně, kde Skupina AGEL také provozuje Nemocnici AGEL Český Těšín, doběhlo 303 účastníků. Tím vůbec nejrychlejším byl moderní pětibojař Marek Grycz, který má blízko k oběma městům. Trasu zdolal v čase 29 minut a 50 vteřin. „Je velice potřebné lidem ukázat, že i sportem můžeme společnosti pomáhat a chtěl bych moc poděkovat organizátorům, že tuto akci dělají. Jsem za to moc rád a jsem na ně hrdý,” řekl vítěz v cíli a k nejbližším sportovním cílům dodal: „Jsem momentálně v tvrdé přípravě, protože za týden odjíždím na finále Světového poháru, tak jsem pojal závod tréninkově.”

Letošní Těšínská osmička NADACE AGEL měla rekordní účast a i díky letnímu počasí se řadu běžců zaregistrovala ještě krátce před samotným startem před nemocnicí v Podlesí. Mnohé z nich čekalo milé překvapení, že se vedle nich postavil se startovním číslem 1 i dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Dnes již legendární judista doběhl, do fanoušky zaplněného cíle, za 41 minut. „Za mě to bylo krásné odpoledne a jsem moc rád, že jsem se Těšínské osmičky mohl zúčastnit. Běžel jsem delší trať po dlouhé době, takže trošičku utrpení to pro měl bylo. Všichni jsme si závod společně ale užili a když bylo vidět nadšení těch, kteří běží kolem mě, že běží se mnou, tak to bylo úžasné. Stejně tak byla hezká podpora od skupinek lidí podél trati, kteří běžcům fandili. Věřím, že si to všichni ostatní užili stejně jako já a doufám, že se tady zase uvidíme při dalším ročníku,” věří Lukáš Krpálek. Ten se pak zúčastnil, společně s vynikajícím stolním tenistou a pětinásobným olympionikem Petrem Korbelem, který žije a stále i aktivně hraje extraligu v Ostravě, autogramiády. Na bohatém doprovodném programu nechyběli ani členové HC Ocelářů Třinec i s mistrovským pohárem.

Letošní výtěžek z charitativního běhu poputoval na pomoc třem handicapovaným holčičkám, Nelince, Pavlínce a Klárce. Každá rodina si přímo během slavnostního ceremoniálu převzala šek na 33 300 korun. „Jménem NADACE AGEL bych ráda poděkovala všem běžcům, kteří svojí účastí podpořili tři malé bojovnice. Ony a jejich maminky jsou pro mne těmi největšími hrdinkami,” říká ředitelka závodu a NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

4. ročník Těšínské osmičky NADACE AGEL, jejímž hlavním partnerem byla Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), se konal po dvouleté covidové odmlce a účast na něm si nenechali ujít profesionální sportovci, hobíci ani rodiny s dětmi a celou trať dokonce absolvovali dva nevidomí běžci.

Nejmladším účastníkům běhu bylo teprve 8 let, naopak nejstarším závodníkem v cíli byl pětasedmdesátiletý sportovní matador Emil Trombik.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz