Novinky

Těšínská osmička NADACE AGEL startuje v neděli a hlásí rekordní účast. Závodu, na který je možné se ještě přihlásit, se zúčastní i Lukáš Krpálek

V neděli 12. června se na 8kilometrové trati mezi Třincem a Českým Těšínem uskuteční 4. ročních charitativního běhu Těšínská osmička NADACE AGEL. I přes rekordní účast se mohou sportovci k závodu přihlásit ještě krátce před jeho startem.

„K dnešnímu dni je přihlášeno 300 účastníků, a tak je téměř jisté, že překonáme rekord v počtu běžců, protože zbylých 100 čísel bude připraveno pro poslední zájemce přímo na startu od 9:00 do 10:45 a věřím, že jich ještě několik desítek přijde,“ zve další závodníky ředitelka závodu a NADACE AGEL Veronika Dostálová s tím, že startovné je 350 Kč. „Výtěžek ze startovného po-putuje třem holčičkám se zdravotním znevýhodněním, a to pro dvouletou Nelinku z Karviné, čtyřletou Pavlínku z Dětmarovic u Karviné a pětiletou Klárku z Třince. Příspěvky využijí rodiče holčiček na potřebné rehabilitace,” pokračuje.

Start nedělního běhu je v 11:00 hod. od Nemocnice AGEL Třinec Podlesí a osmikilometrová trať má svůj cíl v Českém Těšíně v Parku Adama Sikory. Speciálním účastníkem závodu, během kterého by mělo být podle meteorologů krásné letní počasí, bude dvojnásobný olympijský ví-těz a nejlepší sportovec České republiky Lukáš Krpálek. „Se společností AGEL spolupracuji řadu let, a tak se rád účastním závodu, který pomůže dobré věci. Možná na to nevypadám, ale bě-hám rád, ale určitě ne tak rychle, jako atleti. Určitě mě proto neuvidíte v čele závodu, možná na startu, když mě postaví do první řady, ale pak si závod hlavně užiju a určitě nepoletím jako vítr,“ směje se Krpálek.

Závodu se aktivně účastní na úvod letní přípravy i vybraní hráči HC Oceláři Třinec před odjez-dem na soustředění do Tater. V cíli pak představí mistrovský pohár a uspořádají spolu s Luká-šem Krpálkem autogramiádu. Další informace k Těšínské osmičce NADACE AGEL, jejímž hlav-ním partnerem je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), jsou k dispozici na beh.agel.cz.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz