Novinky

NADACE AGEL přispěla 20 tisíc korun na mechanický vozík mladému sportovci Oliverovi

S 23letým Oliverem Moučkou se život nemazlil. Již několik měsíců po narození se Oliverův zdravotní stav začal zhoršovat. Olivera trápil nádor, který mu tlačil na plíce. Doktorům se nádor podařilo odstranit, ale během operace mu byla přerušená mícha a od té doby je odkázán na invalidní vozík. Oliver se postavil všem výzvám, které mu život přichystal a výsledkem je mladý sportující muž, který umí žít naplno a pro nás všechny je velkou inspirací.

Přestože je Oliver od pasu dolů ochrnutý, jeho největší vášní je sport a adrenalin. Od 13 let se věnuje florbalu na mechanickém vozíku za tým SKH METEOR Plzeň. Rád boxuje, přičemž se baví a posiluje zároveň. Během studia na střední škole si oblíbil lukostřelbu. Závodně střílí za SC Jedličkův ústav Praha. Každý rok jezdí se sportovním klubem na hory do Itálie lyžovat na monoski.

„Ve volném čase rád jezdím na vozíku delší projížďky a poznávám okolí. I já si myslím, že je možnost si život užít hodně podobně jako ostatní zdraví lidé. Jsem moc rád za příspěvek NADACE AGEL, díky kterému jsem schopný zaplatit doplatek na nový mechanický vozík Individual Plus od české značky ULTINA, na který mi z části přispěje zdravotní pojišťovna. Na rozdíl od mého současného vozíku je lehce ovladatelný a bude méně problémový s překážkami ve městě a přírodě. Vozík mám vyrobený na míru, díky čemuž budu předcházet dalším zdravotním problémům,“ popisuje Oliver Moučka.

„Děkujeme panu Oliverovi za poděkování, které nám do NADACE AGEL zaslal. Máme velkou radost, že jsme se podíleli na koupi nového mechanického vozíku, který je vyroben na míru a díky němuž Oliver může sportovat, jezdit na delší projížďky, poznávat okolí a užívat si života nejen jako jeho vrstevníci,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1660 žadatelů částkou přesahující 43 milionů korun.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz