NADACE AGEL věnovala 20 tisíc korun na mechanický vozík úspěšnému plavci Vítkovi

Vít Šašek je 27letý aktivní mladý muž. Během studia na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy pracuje jako asistent trenéra v plaveckém klubu PARA PLAVÁNÍ PRAHA, kterému zároveň předsedá. Vítek se narodil s dětskou mozkovou obrnou a je na vozíku, přesto je velmi aktivní plavec a sportovec.

Vít působí v plaveckém klubu od již od roku 2014, a to jako plavec a člen reprezentačního týmu. Plavání se věnuje od roku 2000, kdy se jednalo primárně o rehabilitaci. O tři roky později začal závodit za SK KONTAKT KARLOVY VARY. S jeho pravidelnými tréninky přicházely první úspěchy na domácím poli a rok později začal vyjíždět soutěžit i do zahraničí. „Za svůj zatím největší úspěch považuji účast ve finále ME 2018 v irském Dublinu, kde jsem na prsařské stovce skončil osmý. Kromě medailí z domácích soutěží, včetně již trochu zaprášeného titulu mistra republiky z roku 2015, sbírám medaile i na zahraničních soutěžích nevrcholné úrovně, např. na hrách federace IWAS,“ popisuje své úspěchy Vítek.

Kromě studia a plávání se Vít věnuje také hře na saxofon, kdy působí ve folkové kapele Modrá Kost. Vít požádal NADACI AGEL o příspěvek na invalidní vozík Ultina INDIVIDUAL PLUS, který není schopný sám zafinancovat, přestože část nákladů uhradí pojišťovna. „Vozík je klíčovou pomůckou pro můj život, a proto musí být kvalitní a odolný, aby vydržel každodenní používání a můj aktivní způsob života. Věřím, že to český vozík Ultina beze sporu splňuje. Těším se, až se mi dostane do rukou nový životní pomocník, bez kterého bych nemohl studovat, plavat a prostě normálně žít. Mockrát děkuji NADACI AGEL za finanční podporu, jsem vděčný, že jste mou žádost zvážili a schválili,“ uvádí Vítek.

„Vítek je muž plný činů a neexistuje překážka, kterou by nepřekonal. NADACE AGEL Vítkovi přeje mnoho nejen plaveckých úspěchů a radosti v životě. Jsme rádi, že můžeme podporovat aktivní a talentované lidi, kteří neztrácejí chuť k životu,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1700 žadatelů částkou přesahující 45 miliónů korun.