NADACE AGEL věnovala lineární dávkovače a infuzní pumpy pro klienty karvinského Domova Alzheimer

Každý by měl mít právo na důstojné stáří, proto NADACE AGEL darovala Domovu Alzheimer Darkov v Karviné lineární dávkovače a infuzní pumpy pro klienty v terminálním stadiu Alzheimerovy nemoci.

Domov Alzheimer Darkov nabízí specializovanou péči o klienty s chronickým duševním onemocněním, která je založena na propojení komplexní ošetřovatelské a sociální péče. Denně se tady starají o 118 seniorů v různém stupni stádia demence především typu Alzheimerovy choroby. Vrchní sestra Halina Mikeschová se těší, že může moci svým klientům poskytnout další komfortnější péči a ulevit jim od bolesti, která seniory často provází. „V terminálním stádiu této choroby je rehydratace a úleva od bolesti, kterou infuzní pumpa s injekčním dávkovačem dokáže zajistit, stěžejní. Paliativní péči potřebuje momentálně na 30 klientů našeho Domova. Jsme proto velmi rádi, že jsme od NADACE AGEL dostali přístroje, jimiž takovou péči umožníme,“ říká Leona Seberová, ředitelka Domova Alzheimer Darkov.

Věcný dar za bezmála 60 tisíc korun zajistila NADACE AGEL ve spolupráci se společností Perfect Distribution, která se zabývá komplexní dodávkou spotřebního zdravotnického materiálu, ale také dodávkami speciálního zdravotnického materiálu do poskytovatelů zdravotní péče v České republice a na Slovensku. Pro Domov Alzheimer dodala dva lineární dávkovače a dvě infuzní pumpy.

„S tématem péče o seniora, který není soběstačný, závislý na pomoci druhých, se dříve nebo později setká každý. Jsme rádi, že jsme mohli tímto věcným darem zkvalitnit a personálu usnadnit péči o klienty, kterým se tady v Karviné – Darkově každodenně s otevřeným srdcem pečlivě věnují,“ dodala předsedkyně správní rady NADACE AGEL Ing. Iveta Ostruszková, MBA.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1750 žadatelů částkou přesahující 45 milionů korun.