Novinky

NADACE AGEL: Přináší radost nejen potřebným, ale i čerstvým rodičům

NADACE AGEL oslavila Mezinárodní den dětí praktickým dárkem pro všechny maminky, které v tento den přivedly na svět své děťátko v některé ze sedmi porodnic skupiny AGEL. Celkem tak bylo rozdáno 70 zavinovaček, které byly na míru dle požadavků nadace vyrobeny na Slovensku, v celkové hodnotě převyšující 70 tisíc korun.

NADACE AGEL se dlouhodobě zaměřuje na podporu handicapovaných dětí i dospělých, podporuje rodiny, které se ocitly v těžké životní situaci i úspěšné handicapované sportovce. „Touto symbolickou podporou čerstvých rodičů v podobě zavinovaček nadace rozšířila svůj dosah do dalších oblastí, kdy může podporovat lidi v nejvíce emocionálních okamžicích jejich života. A věřím, že jsme je tímto nečekaným dárkem také mile potěšili,“ uvedla členka správní rady NADACE AGEL Veronika Dostálová.

Zavinovačku si převezme 70 maminek v sedmi porodnicích skupiny AGEL, a to v Prostějově, Přerově, Šternberku, Jeseníku, Novém Jičíně, Ostravě-Vítkovicích a Valašském Meziříčí.

„Pečlivě jsme vybírali typ zavinovačky, kterou nechat pro tuto příležitost ušít, a oproti klasické peřinkové verzi se zavazováním jsme zvolili modernější variantu se zipem, která je nejen velmi praktická na používání, ale především díky těsnějšímu zavinutí je příjemná pro miminko. Novorozenci v ní mají pocit bezpečí a pohodlí, jež je podobné tomu, které měli v děloze matky,“ doplnila Veronika Dostálová.

NADACE AGEL sídlí v Praze a pomáhá potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než podpořila více než 1870 žadatelů částkou přesahující 48,7 milionů korun.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz