Novinky

Zářivý okamžik štěstí: NADACE AGEL uspořádala zahradní slavnost pro matky s dětmi v Azylovém domě v Kojetíně

Nezapomenutelné odpoledne plné zábavy, dobrot a dárků připravila v červnu NADACE AGEL v areálu Azylového domu pro matky s dětmi v tísni v Kojetíně. NADACE AGEL, která je dlouhodobým partnerem a podporovatelem zdejšího azylového domu, chtěla prostřednictvím zahradní slavnosti přinést radost, smích a naději do života maminek a dětí s těžkým životním osudem.

„Pomáháme matkám a těhotným ženám, které ztratily střechu nad hlavou nebo prchají před domácím násilím. V loňském roce vyžilo našich služeb 29 žen a 53 dětí. Často se jedná o rodiny, které si veškerý svůj majetek přinesou v jedné igelitové tašce,“ představuje Azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Kojetíně vedoucí střediska Bc. Ivana Zatloukalová.

Klienti azylového domu se mohli během zahradní slavnosti nejen pobavit, ale také se podělit o své příběhy, najít vzájemnou podporu v komunitě a načerpat sílu, aby zvládli čelit dalším výzvám, které před nimi stojí. „Pro děti jsme si připravili malování na obličej a balónkovou show. Samozřejmostí oslav byly i dárky, které dostalo každé z dětí ubytovaných aktuálně v azylovém domě. Ani maminky ale nezůstaly svou aktivitou pozadu. Na zahradní slavnost připravily pro děti stanoviště se soutěžemi. Generálním partnerem akce byla v letošním roce společnost ČPZP,“ říká Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL a pokračuje: „Všem, kteří se zapojili, upřímně děkuji. Pro obyvatele azylového domu totiž takovýto únik ze stereotypu znamená opravdu mnoho. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, tyto maminky a děti si prošly a stále prochází extrémně složitým obdobím a každá chvilka spokojenosti a bezstarostnosti je pro ně velkou vzácností.“

NADACE AGEL podporuje Azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Kojetíně již od roku 2018 a od té doby středisku poskytla 250 tisíc korun. Pomohla tak jakožto patron azylového domu v nejtěžších chvílích desítkám maminek s dětmi nejen k zajištění bydlení a stravy, ale i obnovou stárnoucího vybavení a školních pomůcek. Pravidelně též nakupuje vánoční dárky pro maminky a děti.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz