NADACE AGEL podporuje Dětský domov Černá Voda již 10 let. Pro děti připravila nezapomenutelný vstup do letních prázdnin

Již deset let podporuje NADACE AGEL Dětský domov Černá Voda ve své snaze poskytnout dětem s těžkým životním osudem lásku, péči a podporu, kterou si zaslouží. Jedním z vrcholů letošního roku bylo červnové společné setkání na zahradě dětského domova, kterého se zúčastnila také psí slečna Bella a medvídek Agi, nadační maskot.

Setkání se konalo na zahradě Dětského domova Černá Voda a účastnila se jej také psí slečna Bella se svou canisterapeutkou Blankou Hašovou ze sdružení Arnicanis. Nechyběl ani nadační maskot medvídek Agi. „Po vřelém přivítání jsme na zahradě procvičovali s dětmi vědomostní kvízy, ti menší vymalovávali postavičky. Rozdávaly se dárky s výtvarným podtextem a děti měly obrovskou radost. I na tanec přišlo. Agi tančil po celé zahradě,“ popisuje průběh akce ředitelka Dětského domova Černá Voda Mgr. Kateřina Beťáková.

„Generálním partnerem akce byla společnost ČPZP,“ říká Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL a pokračuje: „naše nadace spolupracuje s dětským domovem již 10 let. Pravidelně přispíváme na letní tábory pro děti, a to jak finančně, tak materiálně. Celková hodnota finanční a materiální podpory dosáhla souhrnně téměř 900 tisíc korun a troufám si říci, že umožnila dětem z dětského domova zažít mnoho nezapomenutelných letních zážitků.“ Zároveň se NADACI AGEL dařilo zpříjemnit dětem také vánoční svátky, Velikonoce nebo dny dětí, kdy zajistila dárky a pomocí organizace nejrůznějších aktivit a akcí vytvořila radostnou atmosféru.

„Naše návštěvy přináší dětem naději, radost a snad i důvěru ve svět, který je obklopuje. Našim cílem je podporovat děti, které to nemají v životě vůbec jednoduché, aby se cítily podporované, a aby věděly, že pro nás jsou důležité,“ uzavřela Veronika Dostálová.