Díky elektrickému pohonu vozíku od NADACE AGEL se bude moci hendikepovaný táta častěji setkávat s přáteli i se synem

Nadace AGEL, podporující osoby v tíživé životní situaci, tentokrát podala pomocnou ruku hendikepovanému Janu Peškovi z Kamenného Újezdce. Čtyřiačtyřicetiletému muži, který po nešťastném skoku do vody zůstal upoutaný na invalidní vozík, nadace přispěla částkou 20 tisíc korun na pořízení elektrického přídavného pohonu vozíku. Díky novému pohonu je pan Jan soběstačnější a má širší možnosti pohybu venku i trávení volného času, a to zejména se svým synem.

Červen 2005 zůstane už na vždy zaryt do paměti Jana Peška. Tehdy jako zdravý šestadvacetiletý mladík utrpěl po skoku do vody úraz s následným ochrnutím nohou a částečně i rukou. Krátký okamžik mu tak doslova obrátil život naruby. „Následkem úrazu s diagnózou tetraplegie se od té doby mohu pohybovat pouze na mechanickém vozíku. Žiji s otcem, který je ve starobním důchodu, a zajišťuje mi nyní celodenní asistenci,“ popsal svou situaci Jan Pešek s tím, že jeho přáním bylo získat elektrický pohon k mechanickému vozíku, díky kterému by se mohl snáze pohybovat i venku a aktivněji se scházet s přáteli a hlavně se synem, který žije se svou matkou.

NADACE AGEL se Jana Peška rozhodla v této snaze podpořit, a to příspěvkem ve výši 20 tisíc korun. „Jsme moc rádi, že budeme moci přispět k upevnění rodinných a přátelských vazeb, které jsou tím nejcennějším, co vlastně jako lidé vůbec můžeme mít. Pro pana Peška je navíc elektrický pohon vozíku zcela zásadní i pro zvýšení soběstačnosti. Proto jsme pana Peška finančně podpořili a přejeme mu jen to nejlepší. Věříme, že mu naše podpora pomůže překonat překážky, které se mu postavily do cesty, a umožní mu opět aktivně se účastnit dění v okolí,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.