Novinky

NADACE AGEL přispěla mladému handicapovanému tatínkovi

Ve svých dvaceti letech utrpěl Aleš Trnka úraz elektrickým proudem, který způsobil nejen popáleniny, ale také paralýzu jeho nervů. Mladý muž absolvoval zdlouhavou léčbu i rehabilitace, díky kterým může dnes, po 17 letech a již jako dvojnásobný tatínek, ujít o berlích alespoň několik metrů nestabilní chůzí. Aby se mohl vrátit i k milovanému sportu, a zároveň trávit aktivně čas s rodinou, přispěla mu NADACE AGEL na pořízení vlastního handbiku.

Ve svých dvaceti letech utrpěl Aleš Trnka úraz elektrickým proudem, který způsobil nejen popáleniny, ale také paralýzu jeho nervů. Mladý muž absolvoval zdlouhavou léčbu i rehabilitace, díky kterým může dnes, po 17 letech a již jako dvojnásobný tatínek, ujít o berlích alespoň několik metrů nestabilní chůzí. Aby se mohl vrátit i k milovanému sportu, a zároveň trávit aktivně čas s rodinou, přispěla mu NADACE AGEL na pořízení vlastního handbiku.

„Od mala jsem byl veden ke sportu. Běhal jsem letní biatlon, hrál fotbal, jezdil na kole, vyzkoušel si skoro každý sport. Po nějakém čase po úrazu mi začal pohyb i kolektiv lidí, kteří provozují společnou aktivitu, chybět. Na vozíku jsem proto začal hrát florbal, vyzkoušel jsem golf, a půjčoval jsem si také handbike, který mě velmi nadchl,“ říká sedmatřicetiletý Aleš Trnka, který je ženatý a má pětiletou dcerku Adélku a tříletého syna Mikuláše. „Hlavně v nových podmínkách rodinného života jsem si uvědomil, že právě jízda na kole by byla skvělou volbou pro aktivní trávení volného času a zároveň kvalitně tráveného času s rodinou. Proto jsem zatoužil po vlastním handbiku. Díky němu mohu nyní více sportovat a trávit čas s rodinou výlety na kole, za což jsem nesmírně vděčný,“ uzavírá Aleš Trnka s tím, že pořizovací cena handbiku Ultina Skalar byla téměř 150 tisíc korun, a hradit tyto náklady z rodinného rozpočtu by bylo pro mladou rodinu nereálné. NADACE AGEL přispěla na pořízení handbiku částkou 20 tisíc korun.

„Rádi jsme nejen panu Trnkovi, ale přeneseně celé jeho rodině podali pomocnou ruku a na nákup handbiku mu přispěli. Věříme, že díky němu čeká mladou rodinu spousta pozitivních zážitků i příjemných společných chvil,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz