Novinky

Nadace AGEL přispěla mladému hendikepovanému sportovci na novou výbavu

35letému Jiřímu z moravskoslezského Nýdku, který je po těžké autonehodě upoután na invalidní vozík, nadělila Nadace AGEL peníze na nové boccia míče.

Bylo to na jaře, když se Jiří Marsín vypravil na jízdu autem. Cesta ale byla mokrá, jeho vůz dostal smyk, vylétl z vozovky a bokem narazil do betonové zábrany. Po třech týdnech, které mladý muž strávil v nemocnici, odjel v rámci léčby do rehabilitačního centra Hrabyně.  Tam poprvé vyzkoušel v rámci rekondice sport zvaný Boccia. „ Je to stejné jako pétanque, akorát míče jsou kožené a hraje se v tělocvičně,“ popisuje svůj koníček Jirka. „Mně tento sport uchvátil natolik, že jsem se zaregistroval jako aktivní hráč za klub HSC Moravia. Čtvrtým rokem tak hraju celorepublikovou ligu a jezdím na mezinárodní turnaje,“ dodává Jirka. „Jenže nyní je účast povolena pouze s novými certifikovanými míči, a tak potřebuji nové,“ říká Jirka, který oslovil Nadaci AGEL s přáním, aby tak mohl dále provozovat sport na úrovni, kterou svou pílí a úsilím dosáhl. 

„Ze žádosti nám v nadaci bylo zřejmé, že Jiří našel ve sportu způsob a možnost jak se vyrovnat s těžkým hendikepem. Pravidelně sportuje, což vnímáme jako cestu, kterou můžeme našim finančním příspěvkem 25.000 korun podpořit nejen jeho sportovní, ale i osobní rozvoj. A to nám dělá velkou radost,“ říká k příspěvku Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace AGEL. 

„ Nové míče už mi dobře slouží. Teď jsem přijel z turnaje v Plzni. V prosinci s nimi pojedu do Polska na mezinárodní turnaj. Tak doufám, že mi přinesou štěstí,“ těší se z nového vybavení Jiří.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz