Novinky

NADACE AGEL podpořila studentku s leukémií

Šárce Martinákové z Rožnova pod Radhoštěm je 18 let. Před časem tato mladá žena – studentka Středního odborného učiliště v oboru kadeřnice onemocněla akutní lymfoblastickou leukémií - zhoubným onemocněním kostní dřeně. Po dvou letech léčby se ale potýká s těžkými psychickými problémy.

„Šárka bývala veselou, usměvavou a přátelskou mladou dívkou , najednou ale začala mít problémy, začala být unavená, měla pocit na omdlení. Trvalo dlouhou dobu, než se na její nemoc přišlo. Mladá dívka skoro tři roky prakticky proležela na nemocničním lůžku. Proto je jedním z následků léčby problém s páteří a nekróza kyčelních kloubů. Moje dcera nyní bojuje s následky léčby,“ říká maminka Jarmila Martináková, která se na Nadaci AGEL před časem obrátila o pomoc.
„Šárce jsme přispěli 50 000 korunami na rehabilitace a na psychoterapii. Věřím, že se mladému děvčeti na startu do života podaří zdravotní problémy zmírnit tak, aby si mohla dále plnit své sny a plánovat budoucnost,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace AGEL. Šárka už má nyní po prvních rehabilitacích, má povolenou chůzi bez opory jen na kratinké vzdálenosti, na delší trasy používá invalidní vozík. Její rehabilitace trvat ještě minimálně jeden rok. Nyní absolvuje speciální terapie na srovnávání páteře, a také na léčbu kloubů. Po několika psychoterapiích a užívání léků se její psychický stav pomalu zlepšuje. Pomáhá jí také alternativní léčba přírodními medikamenty.
„Šárka vzkazuje velké poděkování za obrovskou pomoc ,kterou jste jí poslali. Opravdu jí rehabilitace hodně pomáhají jak po fyzické tak i psychické stránce.  Šárka by jsi k Vánocům přála jít k výživové poradkyni, aby pod dohledem mohla zhubnout váhu nabranou v průběhu léčby hlavně kvůli odlehčení jejím kyčlím,“ dodává maminka Jarmila Martináková. 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz