NADACE AGEL nadělila chlapci vánoční dárek

Krásného Ježíška dostal sedmnáctiletý mladík Lukáš Stryja, který má Downovův syndrom. Díky NADACI AGEL a jejího projektu PLNÍME SNY se mohl 26. prosince zúčastnit extraligového utkání Ocelářů s Vítkovicemi. Kromě toho během reklamní pauzy dostal od předsedkyně správní rady NADACE AGEL Ing. Ivety Ostruszkové šek v hodnotě 50 tisíc korun a během první třetiny za chlapcem přišel v současnosti zraněný Ocelář Marko Daňo, který mu předal svůj dres.

Lukáš Stryja je velmi milý a laskavý a jeho největším koníčkem je hokej - je velkým fanouškem Ocelářů. Doma má fandresy, šálu, čepici, puky a také vlastní podepsané kartičky většiny hráčů. Na notebooku pak sleduje skoro každý zápas třineckého týmu, na který si jako každý správný fanoušek oblékne dres svého týmu. „Na hokej do třinecké haly se dostaneme maximálně jednou za sezónu. Ze včerejší porážky byl trochu zklamaný, ale naopak se těšil z toho, že se setkal s Markem Daňem, kterému velmi fandí," řekla po utkání jeho maminka Šárka Stryjová, která společně s manželem a dcerou Michaelou a jejím manželem na utkání Lukáše doprovázeli.

Na NADACI AGEL s prosbou o finanční pomoc se obrátili zaměstnanci Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, kde maminka Lukáše pracuje jako sestra na kardiologii. Zaměstnankyně z marketingového oddělení nemocnice pak doporučili Lukáše do projektu PLNÍME SNY, který je určen nejen pro zaměstnance Skupiny AGEL a jejich děti. „NADACE AGEL se zaměřuje na podporu handicapovaných a proto se rozhodla obdarovat Lukáše šekem v hodnotě 50 tisíc na rehabilitační péči a zejména pak na stomatologicko-dentální péči,“ říká Ing. Iveta Ostruszková - předsedkyně správní rady Nadace AGEL.

Součástí daru byla i účast na utkání mezi Oceláři a Vítkovicemi. Předání šeku v první reklamní přestávce utkání natáčela televize a vysílala na kostce v hale, takže tomuto aktu tleskalo přes 5000 fanoušků. Pro Lukáše pak bylo obrovským překvapením, které zařídilo vedení klubu Ocelářů, i následné setkání s nejlepším loňským extraligovým střelcem a reprezentantem Slovenska Markem Daňem. „Pro Lukáše to byl obrovský zážitek a byl velmi šťastný,“ doplnila maminka s tím, že děkuje klubu HC Oceláři Třinec a NADACI AGEL, který pro Lukáše vytvořili nezapomenutelný vánoční hokejový zážitek.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 2320 žadatelů částkou téměř 53 milionů korun.