Novinky

Jarní sbírka NADACE AGEL opět přinesla radost lidem v tíživé životní situaci

Jarní sbírka na pomoc lidem v nouzi, kterou tradičně uspořádala NADACE AGEL, se i letos těšila velké odezvě z řad zaměstnanců skupiny AGEL. Svými dary podpořili charitativní organizace napříč Českou republikou.

V rámci Jarní sbírky NADACE AGEL se vybíraly zejména trvanlivé potraviny, drogerie, ošacení, ložní prádlo či hračky. Do sbírky se zapojilo celkem 12 nemocnic skupiny AGEL. NADACE AGEL pořádá Jarní sbírky již od roku 2021 a v letošním ročníku podpořila celkem 20 různých charitativních zařízení. Mezi obdarovanými zařízeními jsou například DIAKONIE Broumov, Středisko Diakonie ČCE, Charita České republiky – SAS Horizont, Charita Valašské Meziříčí, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Červený kříž, aj.

Do sbírky se zapojili také zaměstnanci z AGEL Toweru v Praze Košířích. Ti přispívali potravinami, drogerií, ale i kojeneckými lahvičkami a různými sladkostmi pro děti. „Letošní Jarní sbírka se v Praze velmi vydařila, celkem se podařilo shromáždit přes 50 kg trvanlivých potravin, 160 kusů drogerie, 70 kusů textilních utěrek a ručníků a mnoho dalšího. Pražská Jarní sbírka byla předána Arcidiecézní charitě Praha, která vše rozdá potřebným,“ doplnila Lucie Dvořáková, výkonná ředitelka NADACE AGEL.

K Jarní sbírce se letos poprvé připojili také studenti AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické. „Do jarní sbírky NADACE AGEL jsme se letos v Ostravě zapojili poprvé prostřednictvím Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Zajistil jsem komunikaci se Střediskem Diakonie ČCE v Ostravě a zjistil, co potřebují a jak můžeme pomoci. Ve škole jsme pak se žáky uspořádali prodejní akci dobrot, které žáci sami připravili, napekli nebo uvařili. Charitativní prodejní akce jsou mezi našimi žáky i pedagogy velmi populární,“ dodal Mgr. Kamil Vašťák z AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické. Za vybrané peníze pak nakoupili hygienické potřeby a přivezli je do nemocnice k předání potřebným. Vybrané dary byly rozděleny mezi Středisko Diakonie ČCE v Ostravě
a Charity České republiky – SAS Horizont. V Ostravě se ke sbírce připojila i AGEL Hornická poliklinika. Zdejší zaměstnanci nakupovali trvanlivé potraviny, drogerii a darovali oblečení do Azylového domu pro ženy a matky s dětmi.

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Podhorská letos podpořili svými dary místní skupinu Červeného kříže v Rýmařově. Štědrost zaměstnanců se významně projevila i v Nemocnici AGEL Říčany, odkud putovaly krabice s použitelným oblečením, tašky plné knih nebo hraček do DIAKONIE Broumov. Pro NADACI AGEL je Jarní sbírka další příležitostí, jak ulehčit život lidem nacházejícím se v tíživé životní situaci a všem dárcům z řad zaměstnanců děkujeme za jejich štědrost.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz