Novinky

Nový elán do života: Díky NADACI AGEL Veronika Fojtíková překonává následky vážného úrazu na lyžích

Praha, Nový Jičín, 25. září 2024 – NADACE AGEL pomohla podpořit Veroniku Fojtíkovou (21), mladou a odvážnou sportovkyni, která po vážné nehodě na lyžích trpí spastickou paraplegií dolních končetin. Díky finančním prostředkům ve výši pětadvaceti tisíc korun, které využila na rehabilitační pobyt v lázních v Klimkovicích, však dosáhla zásadního zlepšení svého zdravotního stavu a nyní může pokračovat ve své životní cestě s novým elánem.

Veronice, dnes jednadvacetileté mladé ženě, se v roce 2015 přihodil vážný úraz během závodního lyžování v Rakousku. Po nešťastném pádu, kdy narazila do dřevěného sloupku na sjezdovce, utrpěla velmi vážná zranění – frakturu obratle a zlomeninu ruky. Tento osudový moment zásadně změnil její dosavadní život. Po náročné operaci a dlouhé rehabilitaci se Veronika díky své nezdolné vůli a odhodlání vydala na cestu k zotavení.

Díky finanční podpoře NADACE AGEL mohla absolvovat rehabilitační pobyt
v klimkovických lázních a nabrat tak nové síly do dalších dní. „Jsem moc vděčná za tuto nesmírně cennou pomoc. Díky této podpoře jsem mohla absolvovat rehabilitaci, po které se můj zdravotní stav výrazně zlepšil. Cítím se silnější a schopnější čelit výzvám každodenního života,“ sdělila Veronika.

NADACE AGEL pokračuje v plnění svého cíle a pomáhá lidem v těžkých životních chvílích. „Jsme velmi rádi, že jsme mohli Veronice pomoci. Je to inspirativní mladá žena, která si zaslouží naši hlubokou úctu a podporu,“ uvedla Lucie Dvořáková, členka správní rady NADACE AGEL. Rehabilitační pobyt Veronice přinesl nejen zlepšení zdravotního stavu, ale také potřebnou intenzivní péči. Specializované procedury jí pomohly dodat novou sílu, energii a optimismus do života.

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL